Дубаи ги „освежи“ своите жители со најголемиот аква парк во светот

По укинување на забраните поврзани со пандемијата, Спортскиот совет на Дубаи објави додавање на нов возбудлив семеен настан во неговиот спортски календар: Воден Предизвик во водниот парк Аква Фан. Со вкупно 35 пречки на надувување на 15.240 метри квадратни Аква Фан е најголемиот воден парк на надувување во светот, а пречките се распоредени во фразата „Го сакам Дубаи“.