Дури и кога мислите дека целиот свет околу вас се руши, сѐ е во вашата глава и начинот на кој ги гледате работите

Нема случка во животот, која не може да се погледне од позитивна гледна точка. Тоа што поплвата не го удавила, е доволна причина за славење.