Душо, внимавај! Имаш огромен питон на шофершајбната!

Австралиска двојка е остро критикувана затоа што ги вклучи бришачите на автомобилот кога долг питон се лизна на шофершајбната дур возеле.

Змија долга три метри се провлече на капакот на автомобилот на Мелиса Хадсон и нејзиниот партнер Родни Григс додека се возеа покрај автопатот Брус до Алигатор Крик во северен Квинсленд.

Двојката се смееше и врескаше кога змијата започна да се лизга преку капакот на моторот од автомобилот пред г-дин Григс да го погоди со наплив на удари од бришачите на прозорецот.

Некои корисници на социјалните мрежи не беа импресионирани од видеото и рекоа дека парот требало да се повлече и да ја пушти змијата.

„Кутраа змија ….. беше однадвор !!!! Не сум сигурен зошто возачот ја повреди со бришачите “, забележа еден коментатор на Фејсбук.

„Колку страшно. Кутриот питон не повреди никој. Се надевам дека ќе те стигне карма “, објави друг.

Друг рече: „Ова ми се случи еднаш, но во никој случај не би ги пуштил бришачите, кутро животинче“.

Четврти додаде: „Колку суров човек. Сериозно, се надевам дека овој возач е предупреден или парично казнет затоа што е суров кон живо суштество“.

Други луѓе изјавија дека видеото од змијата што ползи по автомобилот е застрашувачко.