Двајца рибари пронајдоа засолниште во фрижидер и беа спасени откако бродот им потонал

Членовите на екипажот биле на бродот со име Адријана, кој тргнал од областа Сан Педро во јужната мексиканска држава Табаско.

По приемот на повикот, властите го активираа својот протокол за спасување и бродот по име Дефендер беше испратен да ја бара екипажот, заедно со хеликоптерот. Некако, двајцата рибари, успеале да се качат во фрижидер за да го избегнат океанот.