Двајцата врвни американски новинари, ТВ водителот на национална телевизија MSNBC и уредничката на Њујорк Тајмс екстремно јако киксна со математиката

Пуштија еден твит за тоа дека бизнисменот Блумберг потрошил 500 милиони долари на реклами, а Американци имало 327 милиони. Наместо да ги фрлал парите, можел да му даде на секој Американец по 1 милион долари.

Се си беше во ред додека новинарите всушност не се сложија со математиката, потврдија дека ова било точно и запрепастувачки :).