Два необични дена во зградата (виц)

Овие два дена само необични работи ми се случуваат.
Вчера ми ѕвони на вратата онаа пуфлта од 3-ти со големите ци*ки и силиконски усни и ми се лигави ми вели:
– Комшивке, ми се потроши солта, ќе ми дадеш ли малку, ќе правам солена баница.
Офф, си велам, сега ми падна в раце. Ѝ истурив во една салфетка сол и ја измешав со оној правот против запек. Ја испратив најкултурно и со насмевка ја гледав како си го врти га*от нагоре по скалите.
Денеска пак, мажот ми како да го фатила некоја депресија. Се затворил во тоалетот и цел ден не излегува од таму.