Двајца пријатели се договараат да одат на пиво (виц)

Се среќаваат двајца пријатели кои не се виделе долго време. Кај си, што си, многу време помина и едниот вели:
– Ајде да отидеме на пиво, да се видиме.
– Ааа, не можам сега, Миле не е дома.
– Тогаш вечер?
– Не можам ни вечер, Миле оди на службен пат.
– А утре или преку неделата?
– Не можам, Миле цела недела нема да биде дома.
Првиот се изнервирал и прашал:
– Добре де, барем кажи ми кој е тој Миле!
– А бе и јас не го познавам, ама ја „работам“ жена му…