Двајцата алпинисти (виц, црн хумор)

Се качуваат двајца алпинисти на една многу висока карпа.
Таман дошле до врвот на карпата, едниот се лизнува и паѓа.
Се слуша “Аааааа…” и тишина.
Другиот вика:
– Зокииии, жив ли си?
– Жииив сууум…
– Здрав ли сииии?
– Здрав сууум…
– Е па качувај се нагоре де!
– Уште паѓааам…