Две пијани мажени жени (виц)

Две мажени жени излегле сами и се натескале како мулиња. После полноќ тргнале да си одат дома. По патот им се примочало, па решиле да завршат работа во блиските гробишта за да не ги види некој. Речено-сторено, но немало со што да се избришаат. Едната се избришала со гаќите и ги фрлила, а другата не сакала да си ги фрли гаќите па фатила дел од еден венец и се избришала. Наредниот ден на улица се среќаваат нивните мажи. Мажот на првата вели:
– Абе брат, оваа мојата се врати сношти пијана и без гаќи.
Вториот го утешил:
– Тоа не е ништо. Мојата се врати пијана и со гаќи, ама од гаќите и штрчеше една лента со натпис: „Никогаш нема да те заборавиме. Од Перо, Миле и фудбалскиот клуб Вардар.“