Еј комшивке, застани да видиш што фатив во теглата!

Љубопитноста ја натера комшивката да ѕирне, но веднаш потоа зажали.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.