Е ова е циција: Милијардерот Цукерберг и неговата сопруга си купуваат телевизор на попуст

Марк Цукерберг е можеби петтата најбогата личност во светот, но дури и некој со чиста вредност од 77,3 милијарди долари не може да каже не на попуст.

Основачот и главен извршен директор на Фејсбук беше фотографиран со сопругата Присила Чан, додека пазаруваше во Костко.

На фотографијата се прикажани Цукерберг и Чан во делот за телевизори. Додека Цукерберг може да биде скромен кога станува збор за купување телевизори, тој нема проблеми со расфрлање пари за куќи.

Цук има значителен портфолио на недвижнини за кои се известува дека опфаќа 10 недвижнини низ САД. Неодамна, Цукерберг плати 59 милиони долари за два соседни имоти до езерото Тахое. Двата имоти, познати како Brushwood Estate и Carousel Estate, претходно беа пуштени на пазарот во 2017 година од брокерската фирма Оливер.

За шефот на Фејсбук, исто така, се вели дека поседува домови во Пало Алто, Сан Франциско и хавајскиот остров Кауаи. Широкото портфолио на Цукерберг се должи на неговата потреба за купување домови еден до друг, со цел да се обезбеди приватност.

Пионерот за социјални мрежи се ожени за Чан во 2012 година. Тие се родители на две девојчиња – Максима Чан Цукерберг, 5, и Август, 3 години. Веднаш по раѓањето на своето прво дете, тие ветија дека планираат да донираат 99% од акциите на Фејсбук кои ги поседуваат во добротворни цели.