Е ова е директор на средно училиште, а не како нашите партиски војници!

Вака треба да се однесуваат директорите и професорите, да бидат другари со учениците и кога забавата е во прашање, но и кога ќе дојдат проблемите. Човекот се вика Рон Кларк, а неговото училиште е приватно, но непрофитно. Директорот и сопственик поминува многу време со учениците и сите го сакаат.