Е ова е храброст: Знае со каква жена си има работа и пак го направи тоа!

Храброста често се граничи со лудоста, но жена ти е тука да те опамети.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.