Еден обичен работен ден на партиски вработен во државна администрација

Алармот ѝ е наместен во 4, така што нема гајле, нема да се успие за дома :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.