Една чашка ракија пред легнување (виц)

– Докторот ми рече дека можам да пијам само по една чашка ракија пред легнување.
– Еј па тоа е лошо.
– Па и не е толку лошо. Почнав да си дремнувам и преку ден… по неколку пати.