Една просечна новогодишна ноќ на Балканот

Светот нека оди и на Марс ако сака, ние на Балканот си тераме своја песна.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.