Екипаж на хеликоптер открива мистериозен објект во пустината

Екипажот имал за цел да ја изброи популацијата на диви животни во пустина во Јута, САД. Сепак одеднаш тие забележале необичен монолит, направен од некој вид на метал сред пустината. Сѐ уште нема објаснување од владата како овој објект се нашол тука и за што служи. Тој е висок 3 метри и е закопан во земјата. Точната локација не се открива со цел истражувачите да не си ги ризикуваат животите за да одат да го бараат.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.