Експеримент: Научникот успеа да испили пиле во отворено јајце

Доколку се прашувавте, со шприцовите додаваше калциум кој пилето го добивало од лушпата, измешан со дестилирана вода за да не се исуши.

Феноменот на создавање нов живот е многу интересен за гледање.