Екстремно редок албино алигатор

Биолозите проценуваат дека во светот има само околу 100 вакви албино алигатори. Еден од нив е сместен во зоолошката градина Брукфилд во Илиноис, САД. Името му е Снегулка, има 16 години, а долг е 2,1 метар.