Еве ги најдобрите фотографии кои се натпреваруваат за првото место на „Фотографот на дивиот свет на годината“ 2020

Музејот за природна историја во Лондон објави прекрасни фотографии од дивиот свет, снимени од фотографи од целиот свет. Имаше над 50.000 записи од аматери, како и од професионалци; сепак, беа избрани само најдобрите за да се продолжи натпреварот за место на изложбата. За фотографиите подолу биле потребни часови, па дури и денови за да се фати и години вештини и истражување.