Еве како 15 познати режисери ги замислиле култните сцени од нивните филмови

Сите наши омилени филмови поминале многу процедури пред да се развијат во финалето. На самиот почеток, секој од нив бил само едноставен концепт, роден во умот на режисерот, кој требал да им се пренесе на различни професионалци вклучени во тој процес. Како го направиле тоа, можеби се прашувате? Па, веројатно најлесниот начин е само да се скицира она што го создале со својата фантазија.

За ова обично не се потребни вештини за цртање. Се додека сте во можност да ја испратите идејата, добро е. Затоа толку многу познати режисери не се плашат да направат груби и смешни скици за ремек-дела што ги создаваат. Се разбира, некои од нив ангажираат професионални уметници на сценарија. Еве како изгледале сцените од филмовите уште пред да започне да се реализира самиот филм.

Нож во грб (2019)

Хари Потер и редот на Фениксот (2007)

Тоа Втор дел (2019)

Мулен Руж (2001)

Мидсомар (2019)

Спајдермен 2 (2004)

Тоа (2017)

Гладијатор (2000)

Форест Гамп (1994)

Психо (1960)

Али (2001)

Почеток (2010)

Калуѓерката (2018)

Таксист (1976)

Аватар (2009)