Еве како 7 домашни миленици го гледаат светот околу нив

Дали некогаш сте се запрашале како животните го гледаат светот околу нив? Па, Home Advisor создаде проект само за да одговори на ова прашање. Тие ги поминаа најновите научни истражувања за да откријат и визуелизираат како гледаат животните. Тие креираа дигитална просторија и ставија животни околу неа. Потоа тие ги направиле сликите на начинот на кој животното би гледало. На пример, кучињата гледаат многу малку бои, а на пајаците очигледно им требаат очила. Тоа е прилично интересна идеја, бидејќи многумина од нас веројатно се прашуваа како нашата златна рипка го гледа светот.

Проектот прво покажува како човекот би го видел истото место

Потоа покажува како различни животни го гледаат истото место. Вака гледа куче!

Човечки вид

Ваков е видот на мачката

Човечки вид

Видот на златна рипка

Човечки вид

Видот на змијата

Човечки вид

Како пајаците гледаат

Човечки вид

Како папагалите гледаат

Човечки вид

Како камелеоните гледаат

Еве како животните би го виделе местото од ист агол

Кучиња

Мачки

Златни рипки

Змии

Пајаци

Папагали

Камелеони