Еве како би изгледале историските личности доколку се родеа во модерното време

Бека Саладин е искусен графички дизајнер. Сепак таа ги сака креативните проекти па затоа решила со помош на своите вештини, историските факти и модерниот свет денес да направи проект за „будење“ на историските личности. Таа покажува како би изгледале познатите историски личности доколку живееја во модерното време и ги следеа популарните трендови.

„Првата книга што татко ми ми ја прочита за историјата беше измислена верзија за деца за Ана Болејн. После тоа станав опседната со историјата на Тудор. Јас, исто така, ја сакав Помпеја, антички египетски мумии и сè друго што ми помогна да се чувствувам близу до луѓето од минатото. Мислам дека затоа уживам да ги правам рекреациите толку многу.“, вели Бека.

Хатчепсут

Ана Болејн

Шака Зулу

Венера на Ботичели (Симонета Веспучи)

Клеопатра

Луј XIV

Марко Антониј

Покахонтас

Мери, кралица на Шкотите

Ричард III

Џингис Кан

Тутанкамон

Александар Хамилтон