Еве како би изгледале познатите личности доколку одговараа на стандардите за убавина на денешните инфлуенсери

Социјалните медиуми требаше да будат среќа и задоволство, но тие почнаа да носат повеќе штета особено со изместените стандарди за убавина преку нереални филтери и фотошопирани инфлуенсерки. Еден корисник на Твитер @ivadixit се изјасни против новиот „тренд меѓу естетските профили на Инстаграм“ и зема стари фотографии од позанти личности и ги преуреди според „инфлуенсерски стандарди“. Проблемот е во тоа што жените на сликите се веќе исклучително убави, а Фотошоп само ги оддалечува од реалноста.