Еве како изгледа австралискиот град кој целосно изгоре откако пожарникарите снемаа вода

На морничавите фотографии се прикажани јагленисаните остатоци од градот Балморал кој изгоре до темели четири дена пред Божиќ, кога пожарникарите снемале вода, но локалното население вели дека не е сѐ изгубено. Градот, југо-западно од Сиднеј, беше дом на околу 400 луѓе, беше растргнат помеѓу пожарите на 18-ти декември и повторно два дена подоцна. Скалата на уништувањето во градот може да се види од фотографиите.

Градот бил опустошен од пожарите затоа што функционира на ограничена вода од резервоарот. Екипата пожарникари се обидувала да се справи со две огнени стихии, но набргу снемале вода поради големината на пожарите.

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!