Еве како изгледа маестрално изработена куќичка за кукли, која чини цело богатство

Кој би помислил дека куќичка за кукли може да чини повеќе од вашата сопствена куќа или стан. Ова ремек-дело на уметноста, архитектурата и дизајнот не е обична куќичка која би ја дале на вашите деца да се играат.

Таа е модерна верзија на куќичките, ормани, во сопственост на жени од одредена социјална класа во текот на 18 и 19 век. Оваа куќичка направена со 9 простории од дрво создадена од мајсторот градител Џими Лендерс, е ремек-дело на минијатурна уметност, архитектура и дизајн со извонредно дизајнирани простории, фоаје, билиотека, трпезарија, салон, главна спална соба и спална соба за гости.

Оваа парче е ставено на продажба и почетната проценета цена е околу 100.000 долари. ЛЕД осветлувањето е стратешки поставено низ целиот ормар за да се создаде комбинација на природни и ефективни ефекти на осветлување кои помагаат во елиминирање на сенките.

Подот на влезната врата е изработен со над 2000 индивидуално поставени мермерни плочки и обезбеден со традиционална инјекциска смеса. Неверојатен двостепен лустер од месинг е креиран од Линда Орлеф.

Џими Лендерс е мајстор градител. Откако се повлече од корпоративна продажба, неговата сопруга го замоли да и изгради куќа за кукли. Не само која било куклена куќа, туку историски точна структура, со маестрални детали и неверојатен дизајн. Г-дин Ландерс помина две години во градењето на Салберг и најми еднакво извонредна група занаетчии да создаваат парчиња за да ја оживеат неговата визија.

Џими обично минува до 18 часа во своето домашно студио работејќи на своите минијатурни богатства и моментално работи на мега минијатура во стилот на Тудор инспирирана од домовите изградени за време на периодот на преродбата на Тудор во текот на почетокот на 20 век во САД.