Еве како изгледа разликата во гравитација на различни планети

Што ја знаеме гравитацијата? Можеби само класичната теорија за гравитација на Њутн. Исто така, во многу филмови видовме како астронаутите забрзано скокаат на различни планети. Сега да ја разгледаме визуелната разлика помеѓу гравитацијата на различни планети.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.