Еве како изгледаат белите дробови на пушач, кој пушел по една кутија цигари на ден цели 30 години

Ова е најдобрата „реклама“ за анти пушење досега. Иако различни слики можат да се видат на кутиите од цигари, ова видео најдобро ја покажува суровата вистина.

Докторот Ченг Џингуи бил задолжен да ги испита органите на починат човек, за да се одреди кои се содветни за трансплантација. Штом би видел белитре дробови веќе станало јасно дека тие не доаѓаат во предвид. Донаторот кој имал 52 години кога починал и неговите органи биле донирани пушел по една кутија цигари на ден во период од 30 години.

 

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!