Еве како изгледаат денес 15 негативци од нашето детство и младост, поради кои не можевме да заспиеме

Во актерското опкружување, постои мислење дека играњето негативни ликови понекогаш е потешко од позитивните. Навистина, реинкарнацијата како лош човек честопати бара психолошки напор и извонреден талент.

Затоа, нема ништо изненадувачки во тоа што ликовите се толку харизматични што предизвикуваат симпатии кај публиката и покрај целиот негативен карактер.

1. Дејвид Проуз (Дарт Вејдер, оригинална трилогија на Војна на Ѕвездите, 1977-1983)

2. Гери Олдман (Норман Стенсфилд, Леон, 1994)

3. Кери-Хиројуки Тагава (Шанг Зонг, Смртоносна битка, 1995)

4. Били Зејн (Каледон Хокли, Титаник, 1997)

5. Ленс Хенриксен (Емил Фухон, Тешката цел, 1993 г.)

6. Питер Стормер (Геир Гримсруд, Фарго, 1996)

7. Роберт Патрик (Т-1000, Терминатор 2: Судниот ден, 1991)

8. Ентони Хопкинс (Ханибал Лектор, Кога јагнињата ќе стивнат, 1996)

9. Боло Јен (Јунг Ли, Крвав спорт, 1988)

10. Шерон Стоун (Кетрин Трамел, Основен инстинкт, 1992)

11. Гери Буси (Крил, Под опсада, 1992)

12. Глен Клоус (Круела де Вил, 101 далматинец, 1996)

13. Хуго Увинг (Агент Смит, Матрикс, 1999–2003)

14. Ал Пачино (Тони Монтана, Скарфејс, 1983)

15. Роберт Инглунд (Фреди Кругер, Кошмар на улицата Елм, 1984 година)