Еве како може да се направи луксузна вила од само 12 транспортни контејнери

За секоја личност, дефиницијата за куќа од соништата е различна. Додека некои повеќе ги сакаат традиционалните живеалишта, други бараат нови и иновативни начини да го изградат својот совршен дом. Додека градењето куќа од контејнери за транспорт не е баш ново, некои луѓе сепак успеваат да нѐ изненадат со своите вештини и способност да ги трансформираат грдите метални кутии во пријатни домови.

Неодамна, една ваква трансформација доби големо внимание на Фејсбук. Во една од групите каде што луѓето споделуваат куќи направени од контејнери, еден човек сподели фотографии пред и по неверојатниот проект што го направил. Изградена меѓу зелената глетка во регионот Ваикато, Нов Зеланд, прекрасната куќа е веќе на продажба.

Главната куќа (резиденцијата вклучува и мала куќа и гаража) е изградена со употреба на 12 контејнери за испорака. За оние кои се заинтересирани за тоа колку може да чини проектот, Refresh Renovations пишува дека само контејнер за испорака може да ве чини некаде од 3.000 до 10.000 долари.

Еве како изгледа луксузниот дом: