Еве какви мистериозни тајни крие светот доколку малку се прошетате на Google Maps

Пандемијата не ни дозволи, но и сѐ уште не ни дозволува да излеземе и да го истражуваме светот без поголеми пречки. Сепак постои начин на кој можете сосема безбедно да го истражите светот, а за да го направите тоа воопшто не треба да го напуштите ниту вашиот удобен кревет.

Google Maps е тука за да ве однесе каде што ќе посакате, но понекогаш може и да ви открие мистериозни места за кои не сте ни помислиле дека постојат. Од Јапонија до Казахстан, што сѐ може да ни открие Google Maps?

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.