Еве колку време е потребно за еден пар да почне да прави различни нешта едни пред други

Додека сте во врска, можеби сте се прашувале дали сте „на тоа ниво“ со нив, што значи дека можете да направите работи како што се да ја оставите четката за заби во станот на вашиот партнер или да побарате малку храна од нивната чинија. Можеби е малку незгодно, па дури и непријатно на моменти, особено ако допрва се запознавате и не сте навикнати отворено да зборувате за врската.

Што мислите колку долго треба да сте во врска за да…

Да ги запознаете пријателите на вашиот партнер: 4 месеци

Да почнете да споделувате храна: 4 месеци

Да се појавите без шминка пред партнерот: 5 месеци

Да оставите четка за заби во домот на партнерот: 6 месеци

Да побарате да ги споделите нивните сметки за стриминг: 9 месеци

Да престанете да се бричите: 12 месеци

Да престанете да се облекувате за да го импресионирате вашиот партнер: 12 месеци

Да прелистувате низ телефонот на вашиот партнер: 12 месеци

Да побарате клуч од домот на вашиот партнер: 12 месеци

Да се здебелите: 15 месеци

Како што се испостави, на жените им треба повеќе време да го достигнат следното ниво во врската.

И мажите и жените имаат приближно слични временски очекувања за првите неколку пресвртници во врската. И на двата пола им требаат околу 6 месеци пред да се запознаат со семејствата и 9 месеци пред да заминат на заеднички одмор.

Но, потоа, девојките забавуваат. Потребни им се околу 17 месеци за да се преселат да живеат заедно (додека на мажите им требаат 15 месеци), 22 месеци да се свршат (на мажите им требаат 19 месеци) и 2 години и 9 месеци да стапат во брак (додека мажите се подготвени да стапат во брак по 2 години и 5 месеци во врска).

Кои работи партнерите најмногу ги мразат?

Мажите најмногу мразат кога нивната партнерка:

  • Лаже (гласале 50% од мажите)
  • Се жали (гласале 46% од мажите)

Жените најмногу мразат кога нивниот партнер:

  • Лаже (гласале 62% од жените)
  • Ја игнорира (според 44% од жените)
  • Излегува многу (според 42% од жените)