Еве на колку и каква храна 9 домаќинства би потрошиле 5.000 денари

Без оглед колку и да сме богати или сиромашни, ако некој дојде до нас и ни даде 5.000 денари ние дефинитивно ќе се израдуваме (и ќе бидеме збунети и ќе ни изгледаат сомнителни, сигурно). Како и да е, како ќе ги потрошиме тие 100 долари во маркет зависи од нас и од нашите животни навики. Видео-продуцентот Кат ги покажа огромните разлики меѓу домаќинствата со прикажување на купени производи за 100 долари.

Комал, возраст: 35, Омажена мајка, софтверски инженер

„Јас имам 98, служев како морски инженер за време на војната.“

Карен, возраст: 19, сингл, студент на колеџ

Мелина и Кевин, во брак

„Имам 64 години и работам во училишна кантина.“

„Јас имам 88, пензиониран возач на автобус“

„Двајцата имаме 19. Сите велат дека јадеме како деца.“

„Орео и енергетски пијалоци, мора да го имаме тоа…“

Бри и Рален