Еве од каде современата мода секојдневно црпе инспирација

Многу работи во нашиот живот црпат инспирација од природата. Технологијата, архитектурата и скоро сите работи што ги произведуваме се создадени со набудување на природниот свет околу нас. Инстаграм профил наречен fashion.biologique докажува дека модата е исто така многу слична на фрагменти од природата. Многу дизајнери на облека, особено дизајнери на висока мода, прават нивната облека да изгледа како дрвја, риби, птици и многу други работи што се наоѓаат во природата.