Еве што ќе се случеше ако Титаник потонеше денес

Пред скоро 110 години, Титаник, кој беше прогласен за најголем брод во тоа време, тргна на своето патување. Патувањето што Титаник требаше да им го овозможи на своите патници требаше да биде прекрасно, но на крајот беше катастрофа. Титаник однесе животи на повеќе од 1.500 луѓе и оваа трагедија стана инспирација за разни дела.

Зошто потона Титаник?

Пред да одговориме на главното прашање, што е, што би се случило ако Титаник потоне денес, ајде прво да откриеме зошто потона пред сè. Ако размислувате: „Па, потона затоа што удри во санта мраз“, во право сте, имаше специфичен редослед на настани што доведоа до тоа Титаник да не ја преживее оваа несреќа.

1. Сè се случи пребрзо.

Според официјалните податоци, брзината на Титаник во последните часови пред ударот била околу 22 јазли (25,3 милји на час). Нејасна е причината зошто бродот одел толку брзо. Сепак, некои истражувачи велат дека капетанот на Титаник, Едвард Смит, сакал да надмине друг брод наречен Олимпис, постарата сестра на Титаник, кој исто така пловел во исто време. Оттука, Смит наредил Титаник да оди премногу брзо, иако беше свесен дека пловат низ област со санти мраз. Брзината, во многу аспекти, стана причина бродот да не го преживее судирот.

2. Радио операторите ги игнорираа предупредувањата.

Сепак, пред сантата мраз да стане видлива, Титаник добиваше радио сигнали кои го известуваа за сантата мраз. Сепак, сигналите ги игнорираа операторите, бидејќи тие исто така работеа во телекомуникациска компанија и беа зафатени со пренесување пораки до патниците.

3. Екипажот немаше двоглед.

Судирот беше исто така сосема ненадеен, бидејќи членовите на екипажот немаа двоглед. Клучевите за местото каде што се чуваа двогледите ги држеше Вториот офицер Дејвид Блер. Блер се симна од Титаник во Саутемптон и не ги предаде клучевите на друг офицер. Оттука, екипажот остана без никакви алатки за да ја види кобната санта мраз. Офицерот Блер ги задржал клучевите како сувенир, а во 2007 година беа продадени на аукција.

4. Немаше доволно чамци за спасување.

„Титаник“ имаше само 20 чамци, но тоа не беше доволно за да ги пренесе сите патници и посадата. Бројот всушност беше под капацитетот на бродот.

А што е со современите бродови?

Па, што ако Титаник не беше изграден во 1912 година, туку во 2021 година? Дали воопшто би се судрил со сантата мраз и ако е така, дали ќе преживее?

1. Денес, Титаник би имал доволно чамци за спасување за да може да го превезе секој патник.

Трагедијата на Титаник силно влијаеше на поморската политика. Една од најважните се однесуваше на чамците за спасување. Од 1914 година, и британскиот и американскиот истражен одбор бараат од бродовите да имаат доволно чамци за спасување за да можат да соберат 100% од патниците и екипажот. Ова барање е утврдено и во Меѓународната конвенција за безбедност на животот на море.

2. Титаник најверојатно би добил предупредувања за сантата мраз

Во 1912 година, веднаш по потонувањето на Титаник, владата на Соединетите држави го донесе Законот за радио. Овој акт, поддржан и од Меѓународната конвенција за безбедност на животот на море, бараше радио комуникација да се управува 24 часа на ден, 7 дена во неделата на патнички бродови. Исто така, за овој акт се бара бродот да ги прима сите сигнали што ги добиваат од соседните бродови.

3. Заклучените двогледи повеќе не се проблем.

Современите бродови се опремени со напредни скенери и радари. Овој радар користи ротирачка антена за ширење микробранови и откривање на бродови, копно и сите други предмети околу бродот. Радарот им помага на бродовите да добијат рано предупредување за потенцијален судир.

Заклучок:

Значи, како што можете да видите, помалку веројатно е дека Титаник ќе потоне ако е конструиран во 2021 година. Тоа значи дека вие, доколку изберете да патувате, би можеле да се чувствувате безбедно на модерен брод. И во случај, ако радарот не функционира и никој не ги добие сигналите на вашиот брод, најверојатно ќе добиете пријатно место на чамец за спасување и ќе ја пренесете несреќата во живо на вашите социјални медиуми.