Еве што може да направи уметник од едно обично парче хартија

Оригами е по потекло од Кина, но повеќето луѓе го знаат како јапонска форма на уметност. Поентата е да виткате едно парче хартија без да сечете и лепите и да дојдете до одредена форма. Доколку се потрудите можеби ќе добиете нешто што наликува на лебед или пак како ова момче, феноменален самурај. Му биле потребни „само“ 50 часа за да го изведе ова.