Фалбаџијата кој фаќал нова девојка секој ден (виц)

Еден фалбаџија отишол кај својот пријател и му вели:
– Брат, запознав една многу јака плавуша, ама немам терен. Ќе ми го дадеш ли клучот од гарсоњерата?
– Секако, повели!
Наредната вечер фалбаџијата пак му се јавува на пријателот.
– Брат, фатив една бринета, ќе ми го дадеш ли пак клучот од гарсоњерата?
– Се разбира!
Третиот ден пак:
– Брат, денес запознав една црвенокоса, ми треба гарсоњерата.
– Повели!
Фалбаџијата се изнервирал и прашал:
– Добро бе брат, нема ли да ме прашаш која е тајната? Како успеав да фатам такви јаки женски, што сум им правел?
– Што да те прашувам бе брат, кога секој пат ти го давам клучот од подрумот.