Фантастична надреална фото -манипулација од Инго Линдмајер

Инго Линдмајер е талентиран дигитален уметник со седиште во Ларах, Германија. Во своите дела, тој создава неверојатни слики, поврзувајќи животни, растенија, луѓе и разни предмети. „Речиси целата моја работа започнува со страст за надреализам. Често придружена со игра со зборови, сликата излегува од мојата глава преку Adobe Photoshop и во шарениот свет на слики. Понекогаш светло разиграни, понекогаш критично вознемирувачки, различни теми го наоѓаат своето место во моите креации. Бајките и митовите ме инспирираат исто како музиката, природата и уметноста и се извори на мојата инспирација “, вели Инго.