Физичките работници имаат мал проблем со физиката

Глуп и поглуп пробуваат да се качат на платформата, но не им текнува некако да ја потпрат скалата.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.