Форд Мустангот на Џон Вик од „Хитмен“ од 1969 година е „достапен за купување“

Нема сомнение дека Џон Вик изгледа прилично кул, особено кога е во неговиот автомобил. За оние кои сакаат да изгледаат како него, но да нема потреба да убиваат луѓе постои решение.

Иконскиот Форд Мустанг Меч 1 што го вози ликот кој го игра Киану Ривс во секој од трите дела на Хитмен е достапен да се купи.

Благодарение на „Класичните рекреации“, работилница со седиште во Оклахома, која произведе неколку реплики прецизно исти како и оригиналот со помош на компанијата „Форд мотор“, сега можете да поседувате едно од лошите возила. Секое 1969 Mach 1 е изградено по нарачка од компанијата и може да се прилагоди со различни шеми на бои.

Основната цена за возилото е 169.000 американски долари, при што автомобилот ќе биде изграден од оригинално тело од Mustang од 1969 или 1970 година и ќе биде опремен со мотори и делови на Форд. Како и да е, може да се прилагодат разни делови од автомобилот, при што клиентите ќе можат да се одлучат за едно ново тело лиценцирано од Форд.