Фотограф ги наоѓа луѓето што ги фотографирал на улица пред 40 години за да ги пресоздаде нивните слики

Фотограф аматер пронашол луѓе што ги сликал на улиците на неговиот роден град пред речиси 40 години и макотрпно пресоздал 134 слики во извонредна нова книга.

Болничарот Крис Порс поминувал часови шетајќи низ градот Питерборо, Кембриџшир во доцните 1970-ти и 80-ти, правејќи фотографии од панкери, позери, браќа и сестри, трговци и тинејџери.

Три децении подоцна, Крис, познат како „папарацо болничар“, одлучил дека би било забавно да реконструира неколку негови омилени фотографии од минатото.

Неверојатно, некои од неговите одамна изгубени „модели“ се препознаа откако тој ги објави нивните слики во локални и национални весници, на неговата веб-страница и на Фејсбук.