Фотограф ги споредува портретите на домашните миленици и нивните сопственици, а резултатите се премногу слични за да се игнорираат

Науката тврди дека луѓето имаат тенденција да изберат домашно милениче кое изгледа слично на нив и Џерард Гетингс, професионален фотограф на животни, се нафатил да го докаже тоа. Во серијата неверојатни споредби наречени #doyoulooklikeyourdog и #doyoulooklikeyourcat, тој ги споредува портретите на луѓето и нивните миленици и ги истакнува сличностите што ги споделуваат.