Фотограф ги замоли дамите да ги облечат старите венчаници кои ги носеле пред неколку децении и резултатот е прекрасен

Летиција Валвердес најде начин да ги однесе жените на патување низ времето. За да го стори тоа таа ги фотографирала во нивните стари невестински фустани. И овие фотографии се многу полни со скапоцени спомени – од смеа до солзи.

И покрај сè што може да се смени од нивниот посебен ден, фустаните остануваат непроменети. И изгледа дека ова искуство дури ги натера брчките да исчезнат од нивните насмеани лица.

Надир Јошими Накашима го пренесува својот посебен ден од 1957 година.

Времето продолжува од 1977 година, но фустанот е ист.

Ова е Патриша Фергусон, мажена во јуни 1963 година.

Фустанот на Керол Маскаренхас сјае како на денот на нејзината свадба во 1974 година.

По сите овие години, се чини дека нејзиниот фустан сè уште ѝ прилега совршено.

Нејзината облека од венчавката од 1981 година останала иста

После неколку години во нејзиниот плакар, нејзината венчаница повторно се носи на светлина.

Необичен невестински фустан е секогаш интересен

Се сеќавате пред колку време беше вашата свадба?

Лора Сабато се сеќава на денот на свадбата од 1971 година.

Сè уште можете да ја видите насмевката во нејзините очи од нејзиниот свадбен ден.