Фотограф ја овековечува убавината на белиот лав од секој агол

Симон Нидам е хуманитарец и фотограф на дивиот свет. Тој фотографира бели лавови за да му ја покаже на светот убавината на оваа ретка мутација. „Бев многу близу до лавовите до тој степен кога, иако бев технички безбеден, сепак беше многу страшно.“, вели фотографот.

„Но, безбедноста е секогаш мој прв приоритет. Иако во секое време сум многу близу до лавовите, се чувствувам како да сум во опасност, затоа јас секогаш преземам мерки на претпазливост за да се осигурам дека сум всушност безбеден. Лавот е скоро 8 пати посилен од човекот и само што сум во присуство на лав, јас ја чувствувам моќта што ја имаат.“