Фотограф направи морничава фотосесија на вила каде пред 40 години било извршено тројно убиство кое сѐ уште не е решено

Некогаш е дом на богато младо семејство, куќата сега е дом за змии и гуштери, трошен потсетник за нерешеното убиство што се случило во рамките на нејзините ѕидови пред 4 децении. Сместена во Самут Сахон, околу 30 километри надвор од Бангкок, изолираната палата е далеку од прекрасниот семеен дом што некогаш бил.

Трагичната историја на имотот дошла до ушите на американскиот градски истражувач и фотограф Дакс Вард (39), кој се заинтеренсирал за мистериозноста на вилата.

Дакс раскажува: „Според моето истражување, кон крајот на 1970-тите, семејство од три деца – сопруг, сопруга и дете – се преселило во локалната заедница. Тие биле аутсајдери, со кинеско-тајландско потекло и воделе бизнис од некој вид. Нивниот бизнис се развивал добро, така што тие изградиле сосема нова куќа која била една од најубавите во градот. Иако денес е прилично урбано кога била изградена куќата била прилично далечна и изолирана. Се чини дека мала група крадци видела можност да украде пари и вредни предмети и една ноќ провалиле. Кражбата излегла од контрола а криминалците го убиле целото семејство и зеле сите пари и вредности што можеле. Тие успеале да се извлечат и досега никој не е уапсен за убиството.“

Иако фотографот за себе вели дека не верува во духови, сепак во куќата почувствувал многу негативна енергија и дури и фотографиите кои самиот ги направил го вознемириле.

Отсекогаш ве мачеле големите прашања? Верувате дека светот не е толку едноставен и дека постојат и работи кои не ги гледаме? На вистинското место сте. Посетете го каналот Мистерии и урбани легенди.