Фотограф направи неверојатна снимка од две срни во заштитеното подрачје на Осоговските Планини

Природата во Македонија остава без зборови, но додека го забележуваме растителниот свет не треба да заборавиме и на многуте видови на животни кои го красат ова парче земја. Џоле Богоевски е македонски фотограф кој на својот Инстаграм профил timelessviews_mk објавува прекрасни фотографии од убавините низ Македонија.

Овој пат тој ја опфати „играта“ на две срнички во заштитеното подрачје на Осоговските Планини. Вакво нешто не се гледа секој ден и дефинитивно ги топли срцата во овие студени денови. Видеото можете да го видите најдоле.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djole Bogoevski (@timelessviews_mk)