Фотограф од Мозамбик ги покажува на светот луѓето кои не знаат за зборот „тага“

Бруно Педро, фотограф и режисер од Португалија, патувал низ Африка, но се заљубил во Мозамбик и одлучил да се задржи таму. Тој си поставил за мисија да покаже каква е всушност оваа земја и тоа не се само природни ресурси, животни и обележја, туку начинот на кој живеат луѓето таму. Тој го докажува ова во неговите фотографии кои ја прикажуваат позитивната енергија што тече од луѓето на Мозамбик.