Фотограф прави фотографии кои го опишуваат животот од реалистична перспектива и многу луѓе ќе се пронајдат во нив

Секој од нас ја користи камерата на различни начини: некои фотографираат мачки, а некои прават по 20 селфиња на ден.

Но, само неколку фотографи се во можност да ги претворат обичните снимки во вистински уметнички дела, каде што е смислена секоја мала работа, па дури и најмалиот зрак на светлината паѓа токму на своето место. Ваков уметник е на пример, Сергеј Паришков, кој скромно се нарекува себеси „рурален уметник со камера“.

Воспитување на детето

Креативна криза. Автопортрет на свеста

Патот на животот

Одразот од внатре

Универзумот е некаде во близина

Метален живот

Гнев

Гордост

Можевме да бидеме такви (фотографија од проектот 9 животи)

Или такви (фотографија од проектот „9 животи“)

И, дури и такви (фотографија од проектот „9 животи“)

Слобода, ветер и љубов

Клуч на разумот

Сестра и брат

Напредок. Наследство

Вселената во кујната

Надежта во соништата

Средба