Фотограф прави моќни фотографии од загадувањето на Земјата и ни ја покажува цената на современиот живот

Фотограф од Њујорк кој живее во Берлин Ј. Хенри Фер, ги користи фотографиите за да открие работи што можат да влијаат врз нас во светот. Активистот за животна средина патува низ светот за да може да направи уникатни фотографии. Неговиот проект наречен „Индустриски лузни“ ги истражува деталите за нашето потрошувачко општество.

Во мали авиони, тој лета над индустриските области и ги фотографира оштетените делови што ги создадовме со помош на индустријализацијата. Од дупчење на нафта до уништување на живеалиштата, сите негови дела ја илустрираат тажната страна на нашата модерна реалност.

Истурање на нафта во Мексиканскиот Залив

Рударски отпад што тече од планината кон морето

Отпадни езерца во хемиска фабрика

Отпад од боксит од производство на алуминиум

Отпад од радиоактивни фосфатни ѓубрива

После миење на јаглен, кашеста маса со вода и хемикалии

Булдожер што турка отпад од рафинирање на нафта

Новото езерце за отпад на местото за рударник на ѓубрива со фосфат

Нечистлива нафта во Мексиканскиот Залив

Внатрешен бакарен ѕид на рудник за бакар

Дефект на отпад во рудник за железо на Арктикот

Отпад од арсен и јаглен во електрана

Загадување на воздухот над јама од сулфур во рафинеријата за нафта

Потрошувачка на месо предизвикува фекален отпад во Хог Езеро

Јама за отпадоци во фабриката за производство на хербициди

Причини за глобално затоплување: стопена сулфурна форма што ја формира катранот на рафинеријата

Течен отпад во рудник за кафеав јаглен

Отпад од производителот на ѓубрива со фосфат

Аератори агитираат отпад