Фотограф прикажува како изгледа детството во различни делови на светот

Масимо Биети е италијански фотограф кој патува низ целиот свет и доловува моменти од животот на децата. Тој веќе посети деца во Индија, Русија, Норвешка и многу други земји. Некои од нив живеат во најоддалечените области и секоја фотографија ни дава поглед на нивниот животен стил.

1. Вануату

2. Јужен Судан

3. Индија

4. Етиопија

5. Русија

6. Малезија

7. Бангладеш

8. Шри Ланка

9. Мјанмар

10. Норвешка

11. Камбоџа

12. Непал

13. Мадагаскар

14. Лаос

15. Италија

16. Папуа Нова Гвинеја

17. Јужен Судан